Spring naar inhoud

Rijschoolhouder 16 januari 2020

20/01/2020

Donderdag 16 januari 2020 was onze eerst avond van het nieuwe jaar.

Aly opende de avond en wenste iedereen een gelukkig nieuwjaar.

Deze avond was de heer ten Brinke onze gast. Hij werkt al 30 jaar bij rijschool Wisseling in Varsseveld .De rijschool bestaat al sinds 1952. Ze geven naast autorijles ook bromfiets en vrachtwagenrijles. In de wintermaanden geven ze ook voorlichting zoals deze avond bij onze vereniging.

   

Het bestuur had een paar onderwerpen aangegeven waar we wat meer van wilden weten. Het rijden op rotondes, hoe zit het met de voorrangsregels. De fietsers hebben binnen de bebouwde kom altijd voorrang op de rotonde, of je het altijd krijgt is de vraag het blijft oppassen. Ook waren er vragen over de fietsverlichting, voor moet je altijd wit licht en achter rood licht. En op de pedalen reflectoren. Als het weer vroeger donker wordt kijkt men op de scholen ook naar de verlichting van de fietsen van de leerlingen. Eigenlijk zouden ouders dat zelf beter moeten doen .De feestverlichting in de wielen voor kinderen is niet toegestaan, dit weet men vaak bij de verkoopadressen ook niet. Verder kwam de blauwe zone ter sprake. Er staat altijd een bord met hoelang je mag staan. Je mag de kaart altijd in je voordeel zetten als je niet op het hele uur bent aangekomen. Verder had de heer ten Brinke veel foto s van verkeerssituaties op het scherm voor ons vaak bekent in Doetinchem, Varsseveld en Silvolde. Soms zijn het situaties waar je de logica niet van snapt maar bedenk je dan ” Een zittend gat bedenkt zich wat”.

Voor bijna iedereen geldt dat het rijexamen al heel lang is geleden en dat we deze avond dan ook weer heel wat hebben opgestoken .Het was een gezellige leerzame avond mede door de humor waarmee het gebracht werd.

Er waren 39 dames aanwezig.

Tekst: Annemieke Pelgrim

Foto’s: Joke Lubbers

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s