Spring naar inhoud

11oktober 2018 de notaris

22/10/2018

Donderdag 11 oktober 2018 waren mr Cardi Tonk ,notaris, en Mary Ann Schoppema, senior office manager, van notaris kantoor van Weeghel Doppenberg Kamps onze gasten.

   

Na een klein oponthoud doordat de techniek ons in de steek liet ,vertelde mevrouw Tonk over testamenten schenkingen en levenstestament. Wie zijn erfgenamen, wat is nalatenschap en een langstlevende testament?

Belangrijke redenen om een testament te maken zijn: U bepaalt wie en wat, en bescherming langstlevende partner en om belasting te besparen. De meesten van ons zullen wel een testament hebben maar is het nog wel up to date? Belangrijk om dit na een lange tijd weer eens door te nemen en eventueel aan te passen.

Belangrijk is ook om een levenstestament op te stellen. Hierin staan wensen waarin men door ziekte of ongeval niet meer in staat is dit nog zelf te regelen Je geeft een volmacht aan iemand die je vertrouwt. Ook kunnen persoonlijke wensen opgenomen worden ,wensen ten aanzien van levenseinde, opname in een verzorgingstehuis enz.

Allemaal zaken waar we vroeg of laat mee te maken krijgen .Iedereen kan zijn of haar testament met een notaris doornemen ook als dit op een ander kantoor is opgesteld. Het eerste half uur is kosteloos. Na nog vragen te hebben beantwoord hebben we de avond rond 22.15 afgesloten.

Het was een interessante avond .Hetgeen was besproken kregen we op papier mee naar huis om nog een rustig na te lezen.  

 

Tekst: Annemieke Pelgrim

Foto’s: Joke Lubbers

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s