Spring naar inhoud

26 september 2018 Borghuis en Stadsmuseum

06/10/2018

26 september 2018, bezoek Borghuis en stadsmuseum.

46 dames kwamen naar Borghuis en dat leverde een behoorlijk geluid op in de ruimte waar we werden ontvangen ( kippenhok zoals iemand zei). Aly had enige moeite om iedereen stil te krijgen.

We werden verdeeld in 3 groepen en de gidsen;

Jan ter Beek, Andre van de Burgt en Anneke Ruster namen ons mee.

Mijn groep met Andre ging eerst alle trappen op naar zolder waar het depot was, ook de opslag van de kunstuitleen. Veel leuke dingen zoals de naamrollen van de bussen vroeger, het Hamburgerpoortje uit 1860 enz.

Daarna één etage lager naar het voor iedereen zo herkenbare schoolklasje, de schoolbank, de inktlap, de kroontjespen en natuurlijk hing er ook het aap, noot, mies bord en niet te vergeten…de blinde kaart van Gelderland. Heel leuk om allemaal te herkennen.

Ook prachtig waren de authentieke stukken in de vroegere woonkamer van de directeur van het toenmalige postkantoor. De kasten, prachtige lamp boven tafel, de schouw met de klok, de rookstoelen enz. zeer de moeite waard.

Maar de klap op de vuurpijl was toch wel de maquette van Doetinchem gemaakt door Tomesen. De kleine geeft Doetinchem weer in 1830 en de grote zoals Doetinchem in 1940 was.

Iedereen vergaapte zich aan de prachtig gemaakt huisjes, kerken, fabrieken etc. zo knap gemaakt. Velen herkenden heel veel van vroeger. Onze gids kreeg veel vragen, complimenten hoor.

En toen…..

Was er koffie met eigengemaakte appeltaart met slagroom !! Een heerlijke afsluiting van een heel bijzondere middag. Complimenten voor deze keuze aan het bestuur.

Ik ga in ieder geval nog een keertje terug met 2 dames die vanmiddag niet meekonden.

Tekst: Ria Lagerman

Foto’s: Joke Lubbers

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s