Spring naar inhoud

Opening seizoen 11 september 2018

15/09/2018

Vandaag werd het nieuwe seizoen geopend.

Sabine Elfers (samen met haar man de beheerder van het Borghuis) kwam met collega Jordy vertellen over Bijzonder Restaurant Borghuis.

         

 

Ongeveer 18 jaar geleden is het Borghuis aan de Korte Kapoeniestraat in Doetinchem begonnen in samenwerking met Stichting Zozijn en Stichting Radar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een beschutte werkomgeving te bieden. In 2002 zijn ze verhuisd naar de Van Nispenstraat in Doetinchem, waar ze samen met het Stadsmuseum, Kunstuitleen en VVV het “Oude Postkantoor” hebben betrokken.

Het Borghuis is een horeca-onderneming, bestaande uit 3 professionele koks, 4 ondersteunende begeleiders, 25 medewerkers en een aantal vrijwilligers. Elke medewerker heeft een zorgdossier en kan m.b.v. een PGB (persoonsgebonden budget) gebruik maken van de dagbesteding die het Borghuis biedt. De motivatie bij het Borghuis is niet het grote geld, maar de innerlijke rijkdom.

Het Borghuis biedt gelegenheid voor lunch en diner en verzorgt ook besloten feesten en catering. Iedere zaterdagavond is er een muzikale proeverij waarbij live-muziek aanwezig is van verschillende regionale artiesten (waaronder het Borghuis collectief, in welke band Sabine Elfers de zangeres is)

Aangezien het Oude Postkantoor in 2020 het 100-jarig bestaan viert, doet Sabine een oproep aan iedereen om oude PTT – spullen te verzamelen die ze kunnen gebruiken voor de aankleding ter gelegenheid van het jubileum.

Op speciaal verzoek van één van de aanwezigen sloten Sabine en Jordy samen hun verhaal af met het Borghuislied.

Na de pauze was het tijd voor de jaarvergadering.

Allereerst werden Agnes Tempel en Gerda Aaldering gehuldigd ter gelegenheid van hun 40-jarig lidmaatschap. Als dank ontvingen ze een mooi sieraad.

       

Namens alle leden werden vervolgens de bestuursleden in de bloemetjes gezet als dank voor al hun werkzaamheden in het afgelopen seizoen.

Na de jaarvergadering volgden diverse rondes Bingo om de verenigingskas te vullen en ging iedereen tevreden naar huis.

Tekst: Marleen Wijers

Foto’s: Joke Lubbers

 

From → Uncategorized

Geef een reactie

Plaats een reactie