Spring naar inhoud

Afsluiting seizoen in ‘s-Heerenberg 16 mei 2018

26/05/2018

Om 14.00 uur werden we verwacht bij het Kasteelcafe “de Heeren dubbel “, waar het hele terras voor ons gereserveerd was. Heerlijk buiten zitten, prachtig weer, koffie of thee en een grote punt gebak. Keuze uit verschillende soorten. Een goed begin dus….

Daarna naar het kasteel waar we een rondleiding kregen. We werden in 2 groepen verdeeld. Ik zat in een groep die Monique Boom als gids hadden. Ze vertelde veel over de machtige heren van der Bergh. Na veel voorgangers, kwam het kasteel in 1912 in handen van Jan Herman van Heek, die het kasteel liet restaureren in middeleeuwse stijl. Hij heeft zijn prachtige kunstcollectie nagelaten aan de gemeenschap, die het in een stichting onderbracht. Zeer de moeite waard om te bekijken, zeker met de uitleg van onze gids.

De treden in het kasteel waren soms wel erg hoog, maar dat was voor de vijand werd verteld, want dan konden ze niet zo snel naar boven..

Buiten de kunstcollectie is er ook een wapenuitrusting te zien en nog verder naar boven was de muntslag te zien.

 

Al met al een zeer geslaagde rondleiding met een talentvolle gids. Jammer dat de andere groep het minder getroffen had met de gids.

Om 17.00 liepen we, nog steeds in het zonnetje, richting restaurant “de Snor”, waar we eerst buiten iets gedronken hebben om daarna lekker samen te eten.

 

Het bestuur heeft ons weer een heerlijke middag bezorgd.!! We zien elkaar weer in september en zijn heel benieuwd naar het nieuwe programma. Fijne zomer en pas goed op jezelf en elkaar.

Tekst: Ria Lagerman

Foto’s: Joke Lubbers

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s