Spring naar inhoud

Nederlandse Transplantatie Stichting – Dhr. Egbert Hermsen

21/01/2017

Dinsdag 10 januari was Egbert Hermsen onze gast. Egbert spreekt als vrijwilliger namens de Nederlandse Transplantatie Stichting en nam ons mee in de wereld van orgaan en weefseldonatie en transplantatie.
20170110_194943
Het werd pijnlijk duidelijk dat er nog steeds een groot tekort is aan orgaandonoren. Oude, jonge, gezonde en zelfs zieke mensen kunnen donor worden. Met een donorregistratie geef je aan dat je na overlijden bereid bent organen of weefsels af te staan. Egbert heeft een aantal misverstanden besproken, we kunnen er met een gerust hart vanuit gaan dat er heel zorgvuldig met donoren, familie en ontvangers wordt omgegaan. Iedereen kan altijd tussentijds de gegevens in het donorregister aanpassen.
20170110_215744-2
Na de pauze vertelde Egbert op een boeiende wijze zijn eigen indrukwekkende verhaal. Na een lange ziekteperiode kreeg hij op 12 december 2002 een rechter donorlong. Deze dag begon voor hem een nieuw leven. “Ik denk iedere dag aan mijn donor” aldus Egbert.
Hij ging andere bezigheden zoeken en ontdekte de beeldhouwkunst. Zijn levensverhaal inspireerde hem tot het maken van bronzen beeldjes.
klim
Zijn grootste trots is het beeld “De Klim” Dit is uitgeroepen tot Nationaal Donormonument en is gemaakt naar zijn ontwerp. Het is 4,5 meter hoog en werd op 21 oktober 2011 onthuld in Naarden. Het staat symbool voor enerzijds een getransplanteerde die dankzij zijn donor naar een nieuw leven klimt en anderzijds een nabestaande die uit een dal van verdriet klimt doordat de overleden donor in iemand anders voortleeft.

>>KLIK HIER<< Voor de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting

Wilma Faber

From → Bijeenkomsten

2 reacties
  1. Dini Gerritsen permalink

    Wat een mooi verslag heb je geschreven, Wilma! Ik heb zelf een niertransplantatie gehad en herken er veel van. Jullie hebben trouwens ook een mooie website, complimenten!
    Hartelijke groeten van Dini Gerritsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s